Parhaat ideat yritysmainostamiseen

June 1, 2017

Sinulla on hyvä liikeidea, tiedostat tuotteesi ja palvelusi hyödyt ja tunnet markkina-alueesi. Olet budjetoinut ja pohtinut yrityksen perustamista. Tai oletko jo yrittäjä? Teet töitä itsellesi ja pyrit elättämään perheesi, ja mahdollisesti myöskin työllistämään varteenotettavan joukon ihmisiä.Aina kuitenkaan pelkkä hyvä ja uuttera työmoraali, loistava tuote tai palvelu tuo asiakkaita yrityksellesi. Tässä kohtaa peliin astuu markkinointi, oman yrityksesi ja tuotteidesi esille tuonti. Sillä hyväkään tuote tai palvelu ei myy, jos sitä ei tunneta, eikä oikea kohderyhmä sitä löydä.

Sosiaalinen media

Nykyisin yrittäjän täytyy olla sosiaalisessa mediassa, sillä siellä ne asiakkaat nykyisin ovat. Poikkeuksena voidaan pitää suoraan vanhemmalle väestölle suunnatut tuotteet, mutta internet sukupolven vanhentuessa, sekin ikäpolvi on pian tottunutta sosiaalisen media käyttäjiä täynnä.Voi tuntua aluksi hankalalta luoda profiileja, mutta sitten niissä täytyisi olla vielä aktiivinenkin, sillä pelkkä profiilikaan ei myy. Markkinointi työ sosiaalisen median parissa kuitenkin kantaa hedelmää, sillä pitkäjännitteinen näkyvyys ja kannanotto somessa tuo tunnettavuutta ja brändiä niin yrityksellesi kuin tuotteellesikin.

Markkinointi tuotteet ja liikelahjat

Moni yrittäjä on esillä messuilla, käy asiakaskäynneillä tai asiakkaat käyvät yrityksen tiloissa. Asiakkaita, olivat he sitten yritysasiakkaita tai yksityisasiakkaita, on mukava muistaa pienillä markkinointituotteilla. Kyseessä voi olla niinkin pieni asia kuin mustekynä, huulirasva tai vaikkapa muistitikku. Pienellä ja hyödyttävällä esineellä on aina käyttöä ja kun tuotteeseen on painettu näkyvästi firman logo tai tuotteen nimi, leviää sen tunnettavuus tätäkin kautta.Promootiotuotteita ja liikelahjoja yrityksellesi kannattaa etsiä esimerkiksi täältä. Hyödynnä jokainen liike- ja asiakastapaaminen tehden itsestäsi tunnetumpi ja mieleenpainuvampi.

Tarjoukset

Kanta-asiakkaat ovat yrityksen päivittäinen leipä, mutta asiakasvirran jatkuvuus takaamiseksi erilaiset kampanjat, tempaukset ja tarjoukset tuovat uusia asiakkaita tutustumaan palveluihisi ja tuotteisiisi. Toki hyvässä asiakassuhteessa myös jo olemassa olevat vakituiset asiakkaat hyötyvät näistä eduista.Yrittäminen on vaativaa ja rankkaa hommaa, mutta myös palkitsevaa ja täynnä onnistumisen ja saavuttamisen tunteita. Samoin yrityksen tunnetuksi tekeminen vaati aikaa, panostusta ja suunnitelmallisuutta, mutta kuten muissakin asioissa, tässäkin pitkäjännitteinen työ kantaa hedelmää.