Sisusta yrityksesi toimisto viihtyisäksi

February 19, 2024

Koronavuosina monet joutuivat tekemään töitä kotoa käsin. Ensin etätyöskentely tuntui useimmista mukavalta, mutta pian monet alkoivat kaivata toimiston yhteisöllisyyttä. Yrityksetkin haluavat jo työntekijänsä takaisin työpaikalle, koska monet työt hoituvat toimistolla tehokkaammin kuin kotona.

Ei kuitenkaan ole samantekevää, millaisen työskentelytilan yritys tarjoaa työntekijöilleen. Viihtyisässä ympäristössä on mukavampi työskennellä, ja tietenkin työtilan tulee soveltua niihin työtehtäviin, joita on tarkoitus tehdä.

Millainen sisustus tekee toimistosta viihtyisän?

Tyylikkäitä toimistoja on monenlaisia, mutta muutamat asiat ovat niille kaikille yhteisiä. Ensinnäkin luonnonvaloa saa olla niin paljon kuin suinkin mahdollista. Valoisuus auttaa työntekijöitä jaksamaan paremmin.

Toinen tärkeä asia on vaalea värimaisema. Valkoiset seinät ja pinnat tekevät tilasta avaran, jolloin tilaa tuntuu olevan enemmän. Toisaalta esimerkiksi oranssin värin uskotaan kannustavan luovaan ajatteluun.

Toimistoa voi koristella värikkäillä esineillä ja seinätauluilla. Voit löytää paljon kauneutta verkosta.

Käytännöllisyys on kaikki kaikessa

Sisustaessa on tärkeätä pitää mielessä toimiston varsinainen käyttötarkoitus. Konttorilla ei vain istuskella ihastelemassa kauniita sisustuselementtejä, vaan siellä tehdään töitä. Siksi kaikkien sisustusratkaisujen on oltava käytännöllisiä.

Mieti, millaisia huonekaluja työntekijät tarvitsevat. Tuolien ja pöytien tulee olla ennen kaikkea miellyttäviä ja ergonomisia. Papereita ja toimistotarvikkeita varten tarvitaan riittävästi hylly- ja kaappitilaa.

Toimiston sisustukseen kannattaa panostaa

Konttorin sisustuksella on merkitystä, sillä työpaikalla vietetään paljon aikaa. Hyvinvointia edistävä työympäristö auttaa työntekijöitä suoriutumaan tehtävistään paremmin. Myös työmotivaatio ja sitoutuminen yrityksen tavoitteisiin parantuvat.